سیاره مردمک، بهعنوان یک سیاره خارجی در فاصله ۴۸ سال نوری از منظومه شمسی، بهترین شانس ما برای یافتن آب مایع است. بر اساس دادههای تلسکوپ فضایی جیمز وب، این سیاره که دور یک ستاره کوتوله سرخ میگردد، ممکن است دارای اتمسفری نیتروژنی و آب مایع باشد. با چگالی مشابه یک کره سنگی که ۱۰ تا ۲۰ درصد از آب تشکیل شده است، احتمال میرود سطح آن پوشیده از یخ باشد، با یک تکه از آن به شکل اقیانوسی مایع. این ویژگیها سیاره مردمک را شبیه به مردمک چشم میسازد.
رایان مکدونالد از دانشگاه میشیگان اظهار داشت: “این اولین بار است که نشانهای از اتمسفر در یک سیاره سنگی یا پوشیده از یخ در ناحیه قابل سکونت اطراف یک ستاره مشاهده میشود.” تایید قطعی وجود نیتروژن نیازمند رصدهای بیشتر است.
این سیاره بهاحتمال درگیر یک قفل کشندی است، به این معنی که یک سمت آن همواره رو به ستاره مرکزی و سمت دیگر تاریک است. در صورت وجود اتمسفری مشابه زمین، ممکن است سیاره مردمک دارای اقیانوسی با دمایی حدود ۲۰ درجه سانتیگراد باشد. چارلز کادیاو از دانشگاه مونترال میگوید: “سیاره مردمک ممکن است بهترین شانس ما برای تایید وجود آب مایع در خارج از منظومه شمسی باشد.” این کشف گامی بزرگ در جستجوی سیارات قابل سکونت در فضاست.